Reposicions d’estiu (3): feedback i tires reactives

beach-beverage-caribbean-cocktail-68672

 

Avui recuperem un post del 27 de maig del 2013 on us parlàvem d’un assaig clínic que vam fer abans de penjar-vos la informació de tires reactives. Esperem que us agradi!

Feedback i tires reactives. Post del 27 de maig del 2013

“En entrades anteriors us hem anat explicant el projecte d’avisos clínics i el seu impacte. Però abans d’aquest assaig clínic, al SISAP ja havíem treballat la qüestió del retorn d’informació als professionals assistencials. Un d’aquests treballs anteriors és el de tires reactives que avui us explicarem.

L’objectiu del projecte, que es va dur terme l’any 2009, era analitzar l’efecte d’un sistema de feedback sobre la indicació i despesa en tires reactives per a l’autoanàlisi en pacients diabètics tipus 2. Com en el cas dels avisos clínics, vam realitzar un assaig clínic amb una aleatorització per conglomerats.

Els professionals dels EAP del grup intervenció van rebre, a través de l’aplicació del sisap-ecap, indicadors sobre l’adequació de la seva prescripció de tires reactives i llistats de pacients amb recomanació inadequada. A diferència dels avisos clínics, però, no es tractava de recordatoris sincrònics integrats en la història clínica del pacient o l’agenda del professional, sinó informació diferida present en les pantalles on habitualment el sisap publica les dades.

La intervenció va tenir un efecte sobre l’adequació, amb una OR de 2,00 (IC95% 1,68 a 2,37). Així, l’adequació del grup intervenció va ser un 11,42% superior a la del grup control i la despesa mensual per diabètic un 11,56% inferior. No hi va haver diferències entre els dos grups en el grau de control metabòlic dels pacients.

En resum, doncs, aquest va ser un dels primers treballs en què vam veure que un sistema de feedback pot aportar millores a la pràctica clínica. En aquest cas concret, una millora de l’adequació de la indicació de tires sense que això afectés el control metabòlic dels pacients. Tot i això, aquest primer treball no contemplava un dels principals avantatges dels avisos, com és el fet que els recordatoris es visualitzin en el moment de la visita i no només de forma diferida.”

Aquesta entrada s'ha publicat en Inici, Uncategorized i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s