El càlcul de metes 2022 dels subindicadors de l’EQA pediàtric pels equips en detall.

Les metes dels subindicadors de l’ EQA de pediatria es recalculen de forma mensual  en funció de denominador de l’ indicador per tal d’ evitar intervals massa estrets entre metes mínimes i màximes en poblacions més reduïdes.

Mirem-ho en profunditat.

1. En primer lloc, per calcular aquestes metes agafem com a punt de partida per tot l’ ICS les dades de novembre del 2021. Per què novembre i no desembre? per evitar així la pujada que acostuma a produir-se durant l’ últim mes de l’any. A aquestes dades les anomenarem basals.

2. A continuació establim la meta mínima de cadascun dels subindicadors, aquesta correspon al percentil 20 (p20) de la distribució del basal dels equips.

3. Per altra banda, la meta màxima de cadascun dels subindicadors per tot l’ ICS aquest 2022 correspon al percentil 50 (p50) de la distribució dels basals dels equips.

4. Un cop tenim aquestes dues metes, les calculem aplicades a cada equip o professional segons la seva població assignada atesa mitjançant el càlcul de les metes per pacient. Aquestes es calculen amb la següent fórmula:

  • Meta màxima per pacient = meta màxima x denominador subind.
  • Meta mínima per pacient = meta mínima x denominador subind.

Aquest càlcul ens dona el nombre de pacients que ha de figurar al numerador del subindicador per arribar a cadascuna de les metes. Aquest càlcul sempre s’ arrodoneix al número sencer inferior. Per exemple, si el resultat és 4,8, la meta per pacient serà de 4.

En alguns casos podria ser que les metes màxima i mínima per pacient fossin la mateixa. En aquests casos el que fem és treure un pacient al denominador del subindicador per calcular la meta mínima per pacient (sempre que no surti un número negatiu). Quedaria així:

  • Meta màxima per pacient = meta màx. x denominador subind.
  • Meta mínima per pacient = meta mín. x (denominador subind. – 1)

5. Finalment, aquestes metes per pacients, les transformem en un percentatge que seran les metes mensuals de l’ equip per cada subindicador. Això ho fem de la següent manera:

Meta màx. equip = (meta màx. per pacient / (denominador subind)) x 100

Meta mín. equip = (meta mín. per pacient / (denominador subind)) x 100

Teniu em compte que si el resultat de la meta màxima es superior al 95 % no l’ aplicarem, ja que com a màxim posarem un 95%.

Per altra banda, establim que la meta mínima sigui com a màxim el 90 % de la meta màxima.

És per això que diem que, en funció del l’ equip i el mes hi poden haver metes diferents als subindicadors pediatria, ja que tenim en compte el denominador d’ aquests. Aquest canvi fa que les metes siguin més assequibles, sobretot en casos de denominadors baixos dels subindicadors o amb marges molt estrets i que abans eren molt difícils d’assolir.

En relació al càlcul del sintètic recordeu que existeix l’aplicació de l’esforç del 60%.

Aquesta entrada s'ha publicat en AG, EQA, Inici i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El càlcul de metes 2022 dels subindicadors de l’EQA pediàtric pels equips en detall.

  1. Retroenllaç: Canvis en el càlcul de la metodologia dels EQA 2022 | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s