Positivitat de proves diagnòstiques de COVID-19 inferior al 5%

Al maig del 2020, la OMS va establir com un dels criteris epidemiològics de control de l’epidèmia per SARS-CoV-2 una positivitat de les mostres analitzades per sota del 5%, almenys durant les últimes dues setmanes i sempre i quan la vigilància dels casos sigui integral.

A Catalunya, la positivitat de les proves diagnòstiques la darrera setmana és ja del 4,12% i des de fa setmanes es manté una tendència descendent dels nous casos de COVID-19. Anem en camí per controlar l’epidèmia, però aquest descens no és igual a tot el territori i sabem que poden aparèixer nous repunts en llocs i/o determinats grups de la població.

Podem saber si estem fent suficients proves diagnòstiques per la COVID-19 en el nostre entorn?

A la pàgina d’inici de la web covid podeu veure un gràfic que ens ajuda a valorar si el nombre setmanal de proves de PCR/TA que realitzem són adequades per diagnosticar els nous casos de COVID-19 en el nostre àmbit. En aquest cas hem ampliat el marge marcat com a punt de tall una positivitat per a SARS-CoV-2 del 10%.

En el gràfic de positivitat veiem que la línia en color verd de les noves PCR/TA està per sobre dels nous casos diagnosticats setmanals, mostrant en color verd l’àrea diferencial entre les dues dades.

Tot seguit us mostrem un altre exemple, on les darreres setmanes el percentatge de PCR/TA positives supera el punt de tall marcat , arribant al 16 %  i 11,7% les darreres dues setmanes respectivament.

 En el gràfic de positivitat veiem doncs com els nous casos setmanals superen les noves PCR/TA setmanals per sobre d’un 10%, visualitzant l’àrea entre ambdues dades en vermell.

Si anem enrere, amb dades setmanals del dia 16/03/2021, veiem que les línies gairebé es creuen, doncs la positivitat de les proves és del 9,3%, propera al punt de tall.

Així doncs, per dades de positivitat de PCR/TA superiors al 10%, veuríem àrees vermelles en aquest gràfic i caldria valorar en el terreny estratègies per augmentar el nombre de proves, detectar més casos i afavorir el control estret de l’epidèmia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Inici i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s