La disponibilitat de vacunes i com afecta als EQA

vacuna1El passat 2 de febrer es va rebre una nota informativa des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya on al llarg del 2017 hi haurà una manca de disponibilitat d’algunes vacunes ( tètanus-difetèria, hepatitis A i pneumocòcica p23) per tant, des del SISAP hem pensat que era necessari un canvi en la ponderació dels indicadors afectats en l’EQA adults

Els canvis són els següents:

En aquests cas aquests indicadors passen a ser informatius al llarg del 2017 i es reponderaran els punts a la resta dels indicadors.

En aquest cas es mantindrà igual, donat que hi ha pocs pacients però d’alt risc.

En el cas del EQA pediatria, s’ha valorat que actualment l’indicador

No es modificarà per 2 raons:

 1. La vacuna de hepatitis A+B, actualment no es té en compte en la resolució de l’indicador
 2. En el cas de la vacunació del tètanus de 0-6 anys considerem 3 dosis correctes, que és una dosi menys del que estaria establert pel calendari vacunal.
Aquesta entrada ha esta publicada en EQA, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a La disponibilitat de vacunes i com afecta als EQA

 1. Núria Baraza ha dit:

  Sí que afecta a eqa de pediatria, peruqè no podrem vacunar de Td a la cohort del 2003, i no podrema acabar la pauta d ehep A iniciada a octubre de la cohort del 2005 dins del curs escolar.

  • si9sap ha dit:

   La vacuna de l’ hepatitis A no es té en compte actualment en l’EQA. En el cas de TDP, es dóna com a correcta que s’hagin administrat 3 dosis, que correspon a la primovacunació dins dels primers 11 mesos, que es fa amb l’ hexavalent. Per tant, ja no hauria d’ afectar a l’ EQA de pediatria

   • Núria Baraza ha dit:

    Llavors la definició sehüent, quan parla de dosis per edat actual no contempla la Td dels 14 anys?:

    NumeradorCriteris d’inclusió (C.I)
    Tenir administrades el nombre mínim de dosis de cadascuna de les vacunes seleccionades segons l’edat actual, o bé que no s’hagi superat el temps màxim establert des de la darrera dosi administrada. Les vacunes seleccionades són: DTP (Diftèria, Tètanus, Pertussis), Polio, Hib (Haemophillus), TV (Triple vírica: Xarampio, Rubeola, Parotiditis), MCC (antimeningocòccica C) i VHB (antihepatitis B – fins els 6 mesos). Si manca alguna dosi de qualsevol vacuna, es dóna com incorrecte.
    Criteris d’exclusió (C.E)
    No s’han definit criteris d’exclusió per al numerador

    DenominadorC.I
    Població assignada amb edat compresa entre 0-14 anys i atesa durant el darrer any

 2. Josep Valencia Dacal ha dit:

  No ho trobo just per la gent que tenim bé els indicadors de vacunació. Al fer la reponderació en afectarà a la puntuació total al pesar més d’altres indicadors que no estan bé.

  • si9sap ha dit:

   Si introduïm aquest indicador a l’EQA del 2017, per causa de la disponibilitat de vacunes, anirà baixant la teva cobertura i a final d’any és molt probable que no compleixi ningú l’indicador. És per això que des de la Direcció de Cures i la Direcció Assistencial s’ha pres aquesta decisió.

 3. si9sap ha dit:

  Fins ara la dosis dels 14 anys no es tenia en compte per desproveiment. I ara tampoc es tindrà en compte la dels 6 anys, pel mateix motiu.

 4. Antoni ha dit:

  I en quant a la dosi de MCC, que també esta desproveida de vacunes.

  • si9sap ha dit:

   Bon dia, no tenim constància de desproveïment de la vacuna meningitis, per tant, aquesta vacuna es manté tal com estava.
   file:///C:/Users/mbenitez/Downloads/0149_SG_PROMOCI%C3%93_Nota_%C3%BAs_vacunes_2017.pdf

 5. Guillem Fluxà ha dit:

  Amb data 31/10/2016 vaig fer arribar dues incidències a la bústia SISAP de dos pacients VHC+ amb inmunitat front VHA i VHB demostrada per serologies en analítica feta a l’ICS i que està penjada de forma automàtica.
  En els dos casos em segueixen sortint com a que no compleixen l’objectiu, i per tant la valoració de l’EQA de l’equip se n’ha vist afectada, atès que probablement companys meus tenen pacients en la mateixa situació.

  Se’m va respondre que es passava la incidència per a resoldre, i en 3 mesos no he rebut cap altre resposta.
  Així que mentre hi ha desabastiment de vacunes VHA-VHB, i se’ns diu que això no és motiu per a suspendre l’indicador, a més hi ha ERRORS amb pacients que SÍ ESTAN INMUNITZATS, i aquests errors no es solventen.
  Aquesta és la trista realitat…

 6. si9sap ha dit:

  Hola Guillem,

  Primer de tot, voldriem disculpar-nos pel retard a donar una resposta i en segon lloc, hem estat revisant el que comentes i efectivament tens raó, per tant, actualment estem intentant solucionar-ho i al llarg del primer semestre del 2017 esperem tenir-ho solucionat.

  Moltes gràcies,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s