Com evolucionen les taxes de casos de COVID-19?

Fa uns dies us vam mostrar en una entrada com disminuïa la corba de casos de COVID-19 a Catalunya. Tot i les bones notícies d’aleshores, els professionals que estan a primera línia a l’Atenció Primària no han abaixat la guàrdia i seguim veient resultats positius. Avui volem compartir de nou dades que reflecteixen l’evolució d’aquesta pandèmia.

Us mostrem uns gràfics que mostren l’evolució de les taxes de casos diagnosticats  de COVID-19, 

Post2

Com havíem comentat anteriorment, quan parlem de casos ens referim tant als casos confirmats per resultat de prova PCR o test ràpid com als casos de sospita clínica, que tenim classificats com a ‘possibles’. Cada punt de la línia segueix sent el nombre de casos dels últims 7 dies. És a dir, per cada dia mostra quina ha estat la situació la darrera setmana, per facilitar la visualització de la tendència d’una manera més homogènia.

El primer gràfic mostra les taxa de casos pel total de la població, després ho podem veure per grups d’edat: menors de 15 anys, de 15 a 64 anys i els més grans de 64 anys.
En el primer gràfic i en el grup d’edat de 15 a 64 anys, destacar un punt d’inflexió a partir de les dues setmanes de confinament (a partir del 30/03/2020), moment a partir del qual comencem a veure menor nombre de casos nous, que manté una tendència a la baixada fins data avui. En la població de més de 64 anys, es veu també aquesta disminució en les taxes,  sobretot des d’aquesta última setmana. Mentre que en els menors de 15 anys, la taxa es manté baixa, però estable, amb una certa tendència a disminuir també.

La tendència global, doncs, és bona, tot i que caldrà mantenir-se a l’aguait i observar amb atenció l’evolució en els propers dies, sobretot amb la possibilitat d’anar sortint progressivament del confinament, i mentre ens preparem per la tornada a la normalitat.

Aquesta tendència positiva a la millora no hauria estat possible sense l’esforç i la feina de tots i cadascun de vosaltres, i no podem deixar d’agraïr-vos una vegada més, i totes les que facin falta, la vostra tasca imprescindible durant aquesta pandèmia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Inici i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s