Glossari de la pantalla de l’EQA

En anteriors entrades del blog us hem comentat les fórmules de càlcul dels resultats que podeu veure en pantalla. Però, més enllà dels càlculs, què volen dir totes les xifres que tenim davant? A la pantalla principal de l’EQA, hi trobeu quatre valors: Resultat, Pacients no resolts, Detecció i Punts.

GLOSSARI1

El resultat és el percentatge de compliment dels indicadors. En el cas de l’EQA0201, el percentatge de pacients que tenen un tractament adequat de la fibril·lació auricular. Matemàticament, és el percentatge de pacients correctament tractats sobre el total de pacients observats. El color marca si el resultat és adequat en funció de les metes assignades a aquell indicador.

Al costat hi trobareu el nombre de pacients no resolts i un gràfic amb la variació mensual d’aquest nombre de pacients.

La detecció és la relació entre els casos detectats i els casos esperats d’un indicadors concret. Seguint amb l’exemple de l’indicador EQA0201, quants pacients amb fibril·lació auricular detecta un professional sobre el total de pacients que s’espera que trobi. Aquests s’estableixen segons unes prevalences esperades calculades a principis d’any en funció de la població assignada del professional i les seves característiques.

Finalment, els punts s’aconsegueixen multiplicant el resultat i el percentatge de detecció. Agafant la imatge d’exemple, podem veure tres casos:

  • L’indicador EQA0203 té un resultat verd i també té una detecció del 100%. Per tant, rep tots els punts: 26,73 * (100/100) * (100/100) = 26,73
  •  L’indicador EQA0202 de la imatge té un resultat en verd, però no té la detecció al 100, així que no rep tots els punts: 27,23 * (100/100) * (83,11/100) = 22,63

  • En el cas de l’indicador EQA0201, té un resultat en vermell, així que no rep punts encara que tingui una detecció del 100%: 26,98 * (0/100) * (100/100) = 0

Per tant, a vegades pot passar que tot i tenir una resultat del 100% o molt alta, els punts d’un indicador siguin baixos. En aquests casos, cal tenir en compte també la detecció.

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s