Què són les metes dels indicadors?

Quan veiem les pantalles de SISAP-ECAP i les bateries d’indicadors, la primera impressió pot ser que hi ha molta informació. Hi ha estudis sobre com distribuïm la mirada quan visitem una pàgina web. Tendim a anar en zig-zag d’esquerra a dreta intentant abarcar el màxim d’informació possible en poc temps. El que acostuma a cridar més l’atenció a les pantalles, i on se’n va més la vista en el cas de SISAP-ECAP, és en els requadres verds i vermells de la pantalla.  Però, d’on venen aquests colors? Representen les metes dels indicadors.

Les metes són més que els marges entre els que el resultat d’un indicador es consideren estàndards. En anteriors posts us hem explicat com es calculen. Ens basem en la variació dels resultats dels indicadors i les ajustem per cada professional en funció dels pacients del seu contingent. Un cop estan calculades, les introduïm a les pantalles on veieu resultats.

Hi ha diverses maneres de mostrar aquests valors. Vam optar per marcar els resultats amb colors, ja que hi ha literatura extensa en molts àmbits que relacionen la funció dels colors en la transmissió d’informació. Per defecte, seguim el sistema de colors com als semàfors. Vermell quan el resultat és inferior a un valor determinat, verd a partir d’un valor estàndard. Tot i això, podeu triar combinacions de colors diferents i modificar alguns dels paràmetres de la pantalla des de l’apartat preferències segons les vostres necessitats o gustos. 

Però, en tot cas, recordeu que aquestes metes solen ser només orientatives, ja que cada territori les ha d’interpretar segons la seva realitat. En tot cas, esperem us siguin útils per a la interpretació de la informació i dels resultats que teniu a la vostra disposició.

Metes

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Què són les metes dels indicadors?

  1. Retroenllaç: Glossari de la pantalla de l’EQA | SI9SAP

Deixa un comentari