Canvis en els indicadors ATDOM

Al llarg d’aquest 2019, arrel dels canvis en el catàleg de problemes de salut hi ha pogut haver canvis en alguns indicadors. Com us hem anat comentant, durant tot l’any n’estem fent el seguiment, monitoritzant els canvis que hi hem detectat i fent els ajustaments necessaris en cas que detectem errors o incoherències. Alguns codis diagnòstic poden agrupar-se ara de manera diferent i afectar registres que ja estiguessin fets, i pot, per exemple, fer incloure o excloure incorrectament pacients en alguns indicadors.

Hem detectat que això passa els indicadors d’ATDOM (Programa d’atenció domiciliaria), que han hagut de patir alguns canvis que han fet variar els denominadors i la definició que fem del concepte:

  1.   Pel que fa el concepte ATDOM
  2. Amb l’antic catàleg CIM-10 de diagnòstics, teníem en compte el codi Z74 i totes les seves subcategories (Z74.*) per definir el concepte ATDOM.
  3. Amb la migració dels codis de l’ECAP, cada  Z74.* tenia el seu homòleg, però cap d’ells activava el programa ATDOM i donat que la situació ATDOM no és un diagnòstic clínic sinó una situació, no hi havia un consens de quin codi definia millor la situació del pacient ATDOM.
  4.   Finalment, el mes d’octubre es va decidir que el codi Z74.9 activaria el programa ATDOM a ECAP i que seria l’únic codi  diagnòstic amb un THESSAURUS d’ATDOM.
  5.   Paralelament, pel que fa l’indicador EQA0403 – Assolir un ambient segur a la llar en persones ATDOM: des de la direcció assistencial es va decidir a mitjans de febrer que la valoració de l’ambient segur a la llar s’havia de fer a tots els pacients ATDOM i no només aquells que estiguessin valorats com ATDOM amb risc de lesió.

Com sempre, si us trobeu amb alguna anomalia o canvi brusc de resultats en algun indicador, podeu comunicar-nos-ho a través de la bústia. Indiqueu-nos de quin indicador es tracta, expliqueu-nos el canvi que hagueu vist i detalleu-nos el cas.

abstract-abstract-photo-architectural-design-2089891.jpg

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s