Pot ser que… els equips amb població atesa més jove tinguin pitjor resolució dels indicadors d’activitats preventives?

PSQ.png

Com us hem comentat altres vegades, cada vegada disposem de més indicadors, informacions i elements d’anàlisi de la realitat de la pràctica clínica que duem a terme els professionals assistencials. Un dels nostres objectius principals és el de proporcionar eines d’ajuda a la pràctica clínica que puguin ser útils.

A mesura que anem integrant més informació i coneixement, també tenim més elements d’anàlisi que ens permeten oferir respostes més concretes a preguntes més elaborades i detallades. Potser us sonarà aquesta imatge, que ja hem fet servir altres vegades:

trans2

Seguint la línia que es veu en aquesta imatge, hi ha vegades que diversos elements d’anàlisis ens desperten nous dubtes i preguntes. En aquest cas, ja fa temps que ens va sorgir la pregunta que dóna el títol a aquesta entrada.

Hem dut a terme un estudi observacional transversal en l’àmbit de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), amb una població de 287 EAP i 3.356.885 pacients atesos assignats entre 15 i 80 anys, al mes de desembre de 2018. Les variable resposta que hem estudiat és el percentatge de resolució dels indicadors d’activitats preventives de l’EQA (Estàndard de Qualitat Assistencial). I la variable explicativa principal és l’edat mitjana de la població atesa assignada dels EAP.

Els indicadors d’activitats preventives que hem estudiat són:

Si voleu saber-ne la resposta, us animem a llegir l’informe que hem publicat. Podreu trobar els anàlisis que anem publicant a través del nostre aplicatiu UMI, sota la nova pestanya AnàlisisAP.

El document se us obrirà en un format obert web, en el que podeu consultar la informació en diverses pestanyes en que trobareu la resposta, la metodologia i informacions addicionals, detallada amb resultats numèrics i els càlculs estadístics que s’han dut a terme. Si voleu fer-ne servir la informació, podeu fer servir el format Pot ser que… L’edat de la població influeixi en la resolució dels indicadors d’activitats preventives?; (Juny de 2019); Sistemes d’Informació i Serveis d’Atenció Primària, Direcció de Gestió, Institut Català de la Salut” .

Esperem que us resultin d’interès i utilitat. Teniu els comentaris a la vostra disposició per fer-nos saber de millores o propostes.

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Pot ser que… els equips amb població atesa més jove tinguin pitjor resolució dels indicadors d’activitats preventives?

  1. Elias Casals ha dit:

    Veig que no heu introduït cap variable de l’EQA d’activitats preventives d’odontologia? Alguna raó per no fer-ho?

  2. Retroenllaç: Què és el data science? | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s