L’indicador “EQA0305 – Cessacions de tabac” torna a ser informatiu

Potser alguns de vosaltres recordareu un episodi fa un temps on aquest indicador ja va patir problemes tècnics . A finals del 2015, problemes secundaris derivats d’un canvi de codificació dels diagnòstics Z86.4 (antecedents personals d’abús de substàncies psicoactives) van afectar els indicadors lligats als pacients exfumadors.

Això va provocar que molts pacients considerats com a EXFUMADORS en el nostre càlcul desapareguessin del denominador de l’indicador. Això va alterar els resultats de l’indicador de tal manera que es va decidir no puntuar-lo a l’EQA.

Amb el càlcul d’abril de 2018 de l’EQA vam detectar una altra anomalia al mateix indicador EQA0305 i vam detectar un problema com l’anterior. Es va donar el cas d’un altre canvi de codificació de diagnòstics, en aquest cas en els pacients amb diagnòstics registrats amb codi Z72.0 (problemes relacionats amb el consum de tabac).

Resumint la situació: l’indicador torna a tenir resultats anòmals a causa d’aquests problemes. 

07-06-2018

Aquest canvi de registres d’exfumadors afecta el denominador de l’indicador EQA0305 – Cessacions de tabac i el seu resultat. Per aquest motiu s’ha decidit tornar-lo a considerar informatiu. Els punts d’aquest indicador a l’EQA es repartiran entre altres indicadors i ja es tindrà en compte en els propers càlculs, i s’incorporarà a la reponderació dels punts d’EQA que vam explicar anteriorment.

Altres indicadors relacionats amb el tabac, com el d’odontologia EQA9102 – Exploració bucodental en risc de Cancer Oral, no es veuen afectats per aquests canvis i mantenen la seva ponderació.

L’EQA0305 se seguirà calculant, i es tindran en compte només els registres de les variables lligades al tabac i els diagnòstics amb codis F17%. Tot i això, ja que encara no sabem quina serà la seva evolució, romandrà com a informatiu sense puntuació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’indicador “EQA0305 – Cessacions de tabac” torna a ser informatiu

  1. Retroenllaç: Resum de novetats del 2018 – EQA d’Adults | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s