De WikIndicadors a UMI, una nova eina per documentar indicadors

Des de fa anys, una de les cerques més realitzades al blog i les nostres pàgines és “Wikindicadors” (o WikiIndicadors i altres variants). Com us hem comentat sempre, la Wiki té (sovint) la resposta a les preguntes sobre els indicadors, i és una eina per a la documentació i un complement informatiu als indicadors que ens sembla molt útil.

Tot i això, probablement us haureu adonat que els enllaços d’indicadors publicats al blog ja no us dirigeixen a WikIndicadors. És més, des d’aquesta setmana potser haureu vist que els enllaços dels indicadors de l’EQA d’adults al SISAP-ECAP tampoc us dirigeixen a la Wiki, i que aneu a parar a una altra pàgina de la qual encara no n’havíem dit res.

Aprofitem per presentar-vos el nou portal de monitorització d’indicadors en desenvolupament des de fa temps: l’UMI.

La família d’indicadors no para de créixer, i cada vegada tenim un volum més gran d’informació (digital i conceptual) per gestionar. Amb aquesta nova eina volem millorar la logística documental dels indicadors del SISAP. A UMI hi podreu trobar la informació detallada dels indicadors, dades i càlculs que es presten a tots els serveis del SISAP, amb informació específica de què es calcula i com es construeix cada indicador. Recordeu, però, que com passava amb la Wiki, només s’hi pot accedir des de la xarxa de l’ICS.

Si hi entreu a través de la pàgina principal, veureu aquesta imatge:

UMIportada

Fent clic a les creuetes blaves es desplegaran més menús, i navegant-hi podeu accedir a les categories on hem ordenat la informació i els indicadors corresponents. 

Arbredes

La informació és la que ja podíeu trobar a la Wiki, presentada d’una manera estandarditzada, amb uns camps en comú ordenats i classificats de la mateixa forma per a tots els indicadors. 

EQA0000-1EQA0000-2

Una novetats interessant és la navegació interna que permet UMI. A través dels menús desplegables o el buscador podeu cercar els indicadors i conceptes que necessiteu. A més, un cop sigueu a la pàgina amb la informació, a través del menú superior podeu navegar per dins d’una família d’indicadors. Si feu clic al text marcat de color blau, enllaçareu a altres indicadors.

DesplegableObert.PNG

A més, dins de la descripció d’un indicador podeu fer clic als conceptes o indicadors relacionats de color blau, i us redigirà automàticament a la pàgina corresponent per donar-vos més informació. Un cop allà, podeu prémer “enrere” al vostre navegador i tornareu a l’indicador. Si voleu buscar un indicador en concret, teniu dues opcions: podeu navegar pels menús desplegables, o bé fer servir el cercador del menú superior.

Actualment s’està enllestint la migració de la Wiki a UMI. És possible que encara hi hagi alguna informació específica o algun indicador que encara no s’hagi traspassat o no estigui complet. Si en trobeu a faltar algun, no dubteu en comentar-ho.

També volem avisar-vos que de moment, al SISAP-ECAP per professionals només hi ha els enllaços actualitzats dels indicadors de l’EQA d’Adults. En les properes setmanes actualitzarem els enllaços per la resta de professionals. Un cop estigui tot el canvi fet, la Wiki seguirà oberta durant un temps, però la informació ja no s’actualitza, totes les novetats les publiquem directament a UMI. Tingueu-ho en compte quan consulteu coses!

La informació s’introdueix a la vegada que definim nous indicadors, en modifiquem o hi ha nous requeriments. Per tant, no us estranyi que vagin apareixent noves seccions o categories. Si veieu que algun apartat consta com “en construcció”, no patiu que us anirem informant quan entri en vigor o se’n comencin a calcular els resultats.

Si trobeu qualsevol problema o dubte, no dubteu en comunicar-nos-ho i ho solucionarem de seguida.

Disculpeu les molèsties, esperem que el canvi de plataforma us agradi i us sigui de màxima utilitat. Esperem que afegiu l’enllaç a UMI a favorits del vostre navegador, igualque vau fer en el seu moment amb la Wiki!

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a De WikIndicadors a UMI, una nova eina per documentar indicadors

  1. Retroenllaç: Enllaços a UMI per SISAP-ECAP | SI9SAP

  2. Retroenllaç: Resum de novetats del 2018 – Noves funcions a SISAP-eCAP | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s