Nou indicador a l’EQA d’ASSIR

15-03-2018

Anteriorment us havíem parlat de canvis en l’EQA de pediatria o d’odontologia, i avui us comentem novetats en un altre dels membres de la família. Després de molt de temps que en l’EQA ASSIR hi ha hagut els mateixos indicadors, aquest any se n’ha introduït un de nou:

  • EQA ASSIR 20 : Vacunació DTPa en gestants

Si voleu consultar més detalls de càlcul i definició de l’enllaç, podeu fer-ho a través d’aquest enllaç: http://sisap-umi.eines.portalics/indicador/indicador/1449/versio/

Val a dir que no es tracta exactament d’un indicador nou, ja que des de fa uns anys aquest indicador ja està inclòs a l’Acord de Gestió, però ens sembla suficientment important com per tenir-lo en compte també en l’EQA.

L’indicador té com objectiu millorar el número de dones embarassades que estan correctament vacunades contra la tos-ferina, ja que això es trasllada directament en resultats de salut del nou nat.

En els darrers anys la tos ferina s’està comportant com una malaltia reemergent en nombrosos països del nostre àmbit socioeconòmic. Per aquest motiu s’han proposat diferents estratègies d’intervenció amb l’objectiu de disminuir la incidència de la malaltia. De manera especial en el grup de població que resulta més vulnerable, els infants durant el primer any de vida, i especialment durant els primers mesos, quan encara no han desenvolupat la immunitat induïda per la vacunació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s