Nova funció al DBS: variables categòriques

Fa temps que molts de vosaltres ens havíeu demanat si podíem tractar de manera diferent les variables categòriques al DBS i DBSForm.

Fins ara, al DBS, posàvem l’últim valor i la data de les variables. Si bé per les variables contínues això funcionava perfectament, per a les variables categòriques us afegia un grau de dificultat. Per exemple, en el cas de la variable de “Ritme cardíac”, es guardava el valor de les taules d’eCap: 1, 2 o 99999. Per a vosaltres,  era difícil saber què volien dir aquests valors. Amb el canvi que hem fet, el que trobareu com a valors d’aquesta variable és “Rítmica”, “Arítmica”, “No procedeix”.

Com ho puc fer sevir?

Els usuaris del DBS (els arxius Access) heu de tenir present que les variables categòriques tenen ara el prefix VC_ en comptes del de les variables contínues, que era V_. Així, a la taula de dades us trobareu dues columnes VC_RITME_VALOR i VC_RITME_DATA. Cal recordar que aquest camp de valor és un camp de text i no numèric com fins ara. És un camp similar al de fàrmacs del DBS.

Els usuaris del DBSForm veureu que al formulari de consulta de dades, quan cliqueu sobre una variable que sigui categòrica, us apareixerà un menú de selecció de les opcions que té la variable.

23-01-2018-variables categoriques DBS

Esperem que amb el canvi us sigui més fàcil fer servir aquestes variables al DBS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos, DBS, Inici, Metodologia, SI9SAP i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nova funció al DBS: variables categòriques

  1. Retroenllaç: Resum de novetats del 2018 – Noves funcions a SISAP-eCAP | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s