Els indicadors no s’acaben…

book-fly“Les obres no s’acaben, s’abandonen”. Aquesta frase de Paul Valéry resumeix molt bé la sensació que tenen els poetes. Un poema mai no el pots donar per acabat. A cada nova lectura hi trobes algun detall per canviar: una paraula més precisa, una coma fora de lloc, una metàfora que… Al final, si no et vols passar la vida modificant el mateix text, només pots oblidar el poema i no tornar-t’hi a encarar mai més.

Això és una mica el que passa amb els indicadors de l’EQA. Mai no els podem donar per acabats. Gràcies als vostres comentaris, incidències i suggeriments, els indicadors de l’EQA evolucionen i es perfeccionen. Com en la frase de Valéry, els indicadors no s’acaben mai però, a diferència dels poetes, nosaltres no els abandonem.

Fins i tot indicadors dels considerats més “inalterables”, com el de control de l’hemoglobina glicosilada (HbA1c) en diabetis mellitus tipus 2, acaben modificant-se. En aquest cas, l’indicador no havia patit cap canvi des que s’havia creat l’any 2006. Aquest any, però, s’han exclòs els pacients amb hemoglobinopaties per falta de correlació de l’HbA1c, gràcies a un comentari que ens va arribar a través de la bústia.

Així que ja ho sabeu, sempre que considereu que un indicador pot millorar, envieu-nos un missatge a través de la bústia del sisap. Nosaltres ens comprometem a valorar-lo, revisar la bibliografia i, si es considera pertinent, incorporar el canvi al nostre càlcul.

Recordeu que podeu seguir totes les modificacions dels indicadors de l’EQA a la nostra wiki.

Aquesta entrada s'ha publicat en EQA, Inici i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s