Petits canvis de l’EQA per 2016

hqdefaultSi no hi ha cap argument convincent en contra, pel 2016 estem planificant una sèrie de petits canvis a l’EQA per fer-lo més adaptat a la realitat. Poc a poc, amb les vostres incidències l’anem millorant cada any.

De moment, els canvis més rellevants decidits fins al moment són els següents:

 1. Afegirem des dades del mòdul d’al·lèrgies i reaccions adverses que fins ara no teníem en compte.
 2. S’exclouran dels indicadors on la prescripció d’estatines és necessària, aquells pacients que tinguin alguna reacció adversa o al·lèrgia a les estatines.
 3. S’exclouen els pacients amb antecedents familiars de càncer de pròstata en menors de 60 anys de l’indicador del cribratge del càncer de pròstata, seguint les recomanacions de l’Essencial.
 4. No seran exclusió dels indicador d’ATDOM ni treball social les persones PCC, MACA, majors de 90 anys o en cures pal·liatives.
 5. S’exclouran aquells hipotiroïdismes en què la TSH és sempre baixa.

Seguirem informant-vos el què queda del 2015 dels plans per al 2016.

Aquesta entrada ha esta publicada en EQA, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Petits canvis de l’EQA per 2016

 1. M Teresa Sauvalle Soler ha dit:

  caldria revisar els indicador de pediatria, per aquells nens que fan les revisions de nen sà a pediatres privats, i que sabem que estan ben controlats, pero tan sols venen al centre per malalties comunes de l’infancia

 2. si9sap ha dit:

  Benvolguda M Teresa,

  Aquest és un tema discutit des de fa molt de temps i nosaltres, el SISAP, sempre donem la mateixa resposta. Entenem perfectament la teva queixa, si et mires els indicadors de l’EQA com a eina d’avaluació. De totes maneres, tothom té nens que es fan les revisions per la privada i això es reflexa en les metes dels indicadors.

  L’EQA, per això, es construeix principalment com a eina de gestió de la consulta, i per això conté a tots els nens que tens assignats, es visitin o no a la privada, ja que és la teva població. Per no tornar a veure als llistats els pacients als que no els has de fer res pel motiu que sigui, vam habilitar l’opció d’excloure el pacient del llistat.

  De totes maneres, sabem que l’EQA s’usa per l’avaluació, i si creus que el teu cas és excepcional, sempre pots parlar amb el teu director perquè teniu eines per poder gestionar aquest tipus de problemes.

  Salutacions,

 3. Rosa Oncins ha dit:

  Penso que caldria revisar el EQA de pediatria en els seguents items.
  Vacunacio sistematica:
  Tenim molts nens que els truquem i els pares ens diuen que estan correctament vacunats pero no ens porten carnet vacunal perque encare que els tinguem assignats no els hem ates mai ni el pediatre ni la infermera de pediatria, nomes els ha ates la UAAU per asignar professionals. Ates que tenim una zona geografica en la que moltes families encara tenen pediatre privat o de mutua. Seria bo que no ens contabilitzessin aquest nens com a mal vacunats ja que la majoria de temps que no te assistencia la infermera es dedica a trucar per telefon en aquests pares perque certifiquin vacunes i les portin, invertint un temps que es podria dedicar en trucar als pares que no porten a revisio els seus fills en cap Centre Sanitari.
  Lactancia materna:
  En aquest item no es pot evaluar la dedicacio de la infermera a promocionar la lactancia materna ja que la decisio de alletar al seu fill, es de la mare, encare que hagi tingut 2-3 visites en el primer mes de vida per intentar solventar problemes de lactancia.
  Una salutació

  Rosa Oncins

 4. si9sap ha dit:

  Benvolguda Rosa,

  Igual que li he comentat a la M Teresa, els indicadors de l’EQA estan dissenyats per criteris assistencials. I és per això que no els podem treure dels llistats als pacients que s’atenen a la privada, si estan assignats a vosaltres i s’han atès en algun moment.

  Pel què fa al manteniment de la lactància materna, hi ha evidència que un seguiment proper fa que la taxa de manteniment sigui major. Igual que el consell breu del tabac fa que es deixi de fumar. Per tant, tots els indicadors estan sotmesos a aquesta variabilitat.

  De totes maneres, tal com he comentat anteriorment, si creus que la vostra situació és excepcional, parleu amb la direcció.

  Salutacions,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s