Més llistats!

Des de l’inici de l’EQA, els llistats de pacients que no compleixen un indicador han estat una eina molt útil pels professionals assistencials. A pesar d’això, no tots els indicadors tenen llistat. Tradicionalment, els motius que feien que un indicador no tingués llistat eren:

 1. Perquè tenia un volum de pacients molt gran (massa gent als llistats). Per exemple, als indicadors poblacionals, el nombre de pacients que apareixerien seria molt elevat i, per tant, el llistat perdria la seva utilitat.
 2. Perquè contenia pacients sobre els quals no es podia actuar. Per exemple, els pacients del llistat de l’indicador EQA0313: Ús incorrecte del PSA són pacients a qui ja se li ha fet el cribratge i, per tant, no es poden “solucionar”. És el cas, també, dels indicadors de Patologia aguda.
 3. Perquè era un indicador de l’EAP.

D’aquests motius, però, actualment només queda vigent el primer. Fa uns mesos es van incloure els llistats dels indicadors d’equip i d’alguns dels indicadors que formarien part del segon punt dels esmentats. Això es va fer perquè vam rebre diverses peticions que argumentaven, amb tota la raó, que els llistats els eren útils. Per exemple, en el cas de l’indicador de l’ús incorrecte del PSA, el llistat pot servir per veure a quins pacients se’ls ha demanat PSA i tenir-ho en compte per a futures actuacions.

Tot i això, encara quedaven alguns indicadors d’aquest tipus sense llistat, sobretot a l’EQA de pediatria. Per això, des d’aquest dilluns s’han afegit llistats a tots aquells indicadors de pediatria que no en disposaven. Així, ara només queden 6 indicadors sense llistat als EQA d’adults i pediatria (no en tenen per qüestions de volum de pacients).

A continuació, us passem una relació d’aquests indicadors sense llistat i de la mitjana de pacients que no compleixen per professional (perquè veieu que serien llistats difícils de gestionar):

EQA0301 | Cribratge del consum d’alcohol:  275 pacients

EQA0305 | Cessacions tabac: 190

EQA0308 | Cobertura vacunació antipneumocòccica en majors de 59 anys: 136

EQA0309 | Cobertura vacunació antitetànica en majors de 39 anys: 252

EQA0312 | Vacunació triple vírica: 356

EQA0601 | Exploració bucodental en pacients diabètics: 72

Esperem que els nous llistats dels indicadors de pediatria us siguin d’utilitat en la vostra pràctica clínica!

warning-303768__180

Aquesta entrada s'ha publicat en EQA, Inici i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Més llistats!

 1. Maika Amador Ramos ha dit:

  Hola bon dia! Soc Maika una llevadora de l’ASSIR Delta
  No puc llistar les meves pacients que no tenen pla neixement registrat, com ho faig?m’agradaría millorar aquest punt però no sé com. Em surt unes 143 pacients no resoltes, però no sé si son massa gent i no es pot llistar.
  Gràcies

  • si9sap ha dit:

   Hola Maika,

   La raó per la que no puguis veure el llistat de pacients en aquest indicador, és perquè són pacients amb embarassos tancats (que ja han tingut el nadó) i per tant ja no li pots realitzar la intervenció.

   salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s