Identificació de pacients institucionalitzats

Hem rebut vàries consultes sobre com identifiquem els pacients institucionalitzats. En la publicació d’avui hi donarem resposta.

Fins l’any 2014, els identificàvem a partir del codi CIM10 Z59.3 “Problemes relacionats amb persones que resideixen en una institució”. A partir de llavors, es va deixar d’utilitzar el codi Z59.3 per utilitzar la informació que constés en el grup d’usuaris de tractament d’una residència. Aquest canvi de criteri només afecta la població de l’EQA d’adults, ja que la població infantil institucionalitzada la continuem identificant pel codi CIM10 Z59.3.

Per saber si un pacient està dins del grup d’usuaris de tractament d’una residència heu de clicar sobre Prescripció->Grup d’usuaris a l’ECAP.

IMATGE1

IMATGE2

Aquesta entrada ha esta publicada en EQA, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a Identificació de pacients institucionalitzats

 1. Margarita Alsina Navarro ha dit:

  No em queda gens clar com identificar els pacients adults institucionalitzats , no hi cap codi ?

 2. si9sap ha dit:

  Hola Margarita,

  Pels indicadors de l’EQA d’adults identifiquem els pacients institucionalitzats a partir de la informació que consta en el grup d’usuaris de prescripció de l’ECAP (Prescripció->Grups d’usuaris). L’any passat varem deixar d’utilitzar el codi Z59.3 per identificar-los per l’EQA d’adults. Això no vol dir, però, que a nivell de la vostra gestió clínica diària hagueu de deixar d’utilitzar el codi Z59.3 per identificar els pacients institucionalitzats. Si és un codi que el fèieu servir, el podeu continuar utilitzant, l’únic que nosaltres no farem servir aquesta informació si no la que consti al grup d’usuaris de prescripció de l’ECAP.

  Salutacions,

 3. Anna Clos ha dit:

  He mirat de seguir els passos per etiquetar aquests pacients i tinc dubtes.. on posa ‘grup’ seria el nom del centre on està institucionalitzat el pacient, i on posa unitat productiva? Què hi hem de posar?
  Salutacions

  • si9sap ha dit:

   Hola Anna,

   On posa “grup” has de seleccionar la residència del catàleg que correspongui i automàticament sortirà el codi de la unitat productiva a la qual pertany.

   Si fos una residència que no estigués en el catàleg de residències, hauries de crear un nou grup. Si tinguessis dificultats en aquest tema ho podries consultar al teu referent d’ECAP.

   Salutacions,

 4. Tere Soler Carné ha dit:

  Com podem catalogar els que van a centre de dia?
  Jo particularment posos el de institucio z59.3 i a comentaris poso centre de dia pero em trobo que no hi ha cap codi per aquest tipus d’ ususaris…
  Gràcies.

  • si9sap ha dit:

   Hola Tere,

   Creiem que és millor que ho consultis amb el teu referent d’ECAP perquè no sabem com es poden registrar els pacients que acudeixen a centres de dia.

   Salutacions,

 5. Leonor Jiménez Massana ha dit:

  En relació a la adequació diagnostica del HTA, hi ha un plaç de temps determinat entre la primera i l’ultima de les tres mesures de PA amb les que es calcula la mitjana i/o amb la data de registre del diagnostic?

 6. Estimats companys. Ens podrieu explicar com incloure un pacient? Ho pot fer qualsevol professional o només algú amb autorització? Interessa que l’EQA no reflexi intervencions pendents de pacients a qui no podem visitar. Gràcies.

  • si9sap ha dit:

   Hola Souhel,

   En tots els indicadors s’analitzen els pacients assignats atesos com a mínim una vegada durant els últims 12 mesos. Et refereixes a això?

   Salutacions,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s