Novetats EQA 2015 – 2a part

Fa un parell de setmanes us explicàvem algunes de les novetats de l’EQA 2015. A continuació us detallem la resta de modificacions que hem incorporat en els indicadors de qualitat diagnòstica següents:

 •  EQD023901: Concordança amb l’ús d’antidiabètics. Fins ara s’avaluaven els pacients amb antidiabètics orals o insulina i es mirava que tinguessin un diagnòstic actiu de DM tipus 1, tipus 2 o de diabetis gestacional. Aquest any només s’avaluarà els pacients amb antidiabètics orals i es mirarà que tinguin un diagnòstic de DM tipus 2.
 • EQD023903: Criteris diagnòstics de DM2. Aquest indicador mira que, davant d’unes glicèmies amb valors concrets, hi hagi un diagnòstic de DM tipus 2. L’any passat s’usaven glicèmies de tota la vida i ara dels últims 2 anys.
 • EQD0241: Adequació diagnòstica d’hipercolesterolèmia. Aquest indicador avalua que els nous diagnòstics d’hipercolesterolèmia tinguin un colesterol total superior o igual a 250 mg/dl. Aquest any s’incorpora com a exclusió el diagnòstic de claudicació intermitent i es deixa d’excloure el diagnòstic de malaltia vascular perifèrica.
 • EQD024201: Concordança amb l’ús de broncodilatadors. Fins ara s’avaluaven els pacients tractats amb broncodilatadors que tinguessin un diagnòstic d’obstrucció respiratòria crònica, independentment de la durada del tractament. Aquest any només s’avaluen els que portin com a mínim 3 mesos de tractament broncodilatador.
 • EQD024206: Especificació del grau funcional de l’MPOC. Aquest any s’exclouen els pacients diagnosticats de demència.
 • Els indicadors de patologia aguda només es presenten a nivell de l’EQA de l’equip, no ponderen a nivell de l’EQA individual. Els trobareu a la pestanya “Equip”.

imatge

Totes aquestes modificacions intenten recollir els suggeriments que ens heu fet arribar. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Aquesta entrada ha esta publicada en EQA, EQD, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Novetats EQA 2015 – 2a part

 1. Hortènsia Paula Las Heras Alonso ha dit:

  Bon dia,
  Amb relació al EQA0217 (“noves estatines mal indicades”), crec que els pacients diabètics amb LDL >130 haurien d’estar exclosos perquè en aquests pacients diabètics l’objectiu és: LDL 10%.

  També s’ha de tenir en compte que alguns ciutadans poden patir insuficiència renal crònica i per tant la dosi d’estatines ,com per exemple la simvastatina, s’hauria de reduir a la meitat.
  Moltes gràcies
  Dra. H. Las Heras
  ABS Figueres.

  • Hortènsia Paula Las Heras Alonso ha dit:

   En els pacients diabètics tenim com a objectiu LDL<130 mg/dL segons guia clínica de l'ICS que surt a l'ecap al full de monitoratge. El programa e-cap ens proposa iniciar estatina en aquests pacients si no estan contraindicades.

 2. Mª Teresa Alzamora ha dit:

  Bon dia,
  trobo en falta algún indicador sobre arteriopaía periférica i claudicació intermitent. Donat que la prevalença d’arteriopatia perifèrica és de 7,6% en persones majors de 49 anys. Aquesta patologia està infradiagnosticada a les consultes d’Atenció Primària i és coneix que és un important marcador de morbimortalitat cardiovascular
  Maite Alzamora ABS Riu Nord-Riu Sud. Santa Coloma de Gramenet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s