Presentació del nou EQA

Divendres passat, el dia 4 d’abril de 2014, vam presentar el nou EQA. Varen venir directius i tècnics de tot el territori.

eqa2

El fil conductor de la presentació varen ser uns vídeos on metges i infermeres donaven la seva opinió de l’EQA.  L’objectiu del nou EQA és a part d’actualitzar-lo amb les novetats i introduir nous indicadors, és que sigui una eina encara més útil per a la gestió de la consulta i més acceptable a l’hora d’usar-lo com una eina avaluativa. Per fer-lo més útil el què hem fet és introduir 35 exclusions en els indicadors sobre al·lèrgies, contraindicacions de tractament o clíniques i dissenyar una pantalla que creiem que aportarà més informació clínica als professionals (aquesta pantalla serà objectiu d’un altre post en el moment que la publiquem). Per fer-lo més acceptable com a eina avaluativa, s’han pres una sèrie de decisions per fer assolibles els objectius i no perdre gent en el camí. S’ha passat de població assignada a atesa, però tenint la informació de les dues, deixant la decisió al professional. S’han exclòs de l’avaluació aquells pacients que se surten de la norma en les decisions clíniques habituals com són els pacients institucionalitzats, els pacients amb atenció pal·liativa o els majors de 90 anys. S’han relaxat els càlculs de metes i de prevalences perquè després de 10 anys de EQA no podem seguir millorant els resultats com al principi, ja hem arribat a uns nivells excel·lents. Tots aquests canvis, van acompanyats de noves eines que permetran veure aquesta informació com nous dissenys més simples i personalitzables de les pantalles de l’EQA, la possibilitat de calcular l’EQA per assignada o per pacients instistucionalitzats, la possibilitat de notificar incidències de l’EQA directament des de l’ECAP o de poder personalitzar l’EQA.

Un altre objectiu és fer l’EQA més participatiu i que sigui una eina viva. És per això que hem establert un circuit on els professionals es poden posar en contacte amb el SISAP i aportar les seves suggerències. I és per això també que ho anirem a explicar després de Setmana Santa als territoris.

El dia de la presentació vam rebre crítiques que ens anotem i intentarem millorar; i també moltes felicitacions de les quals estem molt agraïts ja que sempre és agradable rebre-les de les persones a les quals dones servei.

Ens veiem per les vostres terres aviat!

Aquesta entrada ha esta publicada en EQA, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Presentació del nou EQA

  1. drjalfonso ha dit:

    I quan es preveu que les dades de compliment estiguin integrades al SISAP?

  2. si9sap ha dit:

    Si tot anés bé, a finals d’aquesta setmana. Si sorgís algún imprevist, el 22 d’abril segur que hi seran.

  3. Diego van Esso ha dit:

    Me llama la atención que sistematicamente esten ausentes de los ejemplos los aspectos de la pediatria. Me refiero, concretamente, en este caso, a los nuevos criterios de exclusion que se exponen en este blog (institucionalizados, paliativos, mayores de 90,…). ¿Hay también criterios de exclusión específicos para pediatría? ¿Cuales? Hace años que los estamos pidiendo a traves de nuestros directores. Volver a disponer de datos de población atendida y no unicamente asignada es una muy buena noticia!

  4. Retroenllaç: Publicada la nova pantalla de resultats de l’EQA | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s