La campanya de vacunació antigripal al SISAP

Fa una mica més d’una setmana, el 14 d’octubre, va començar la campanya de vacunació antigripal (VAG). Coincidint amb la campanya, i com cada any, el SISAP calcularà una sèrie de dades que us poden servir per fer un seguiment de la campanya de VAG. Aquestes informacions són:

1) Seguiment setmanal de la campanya de VAG: Com cada campanya, a partir del dilluns que ve, tindreu a la pàgina d’inici de l’aplicació del Sisap a l’eCAP la informació del percentatge de vacunats en funció del grup de risc. A més, disposareu de llistats dels pacients que encara no s’han vacunat. Aquestes dades s’actualitzaran cada setmana, amb l’objectiu que pugueu fer un seguiment acurat de la campanya de VAG. Aquesta informació la podran consultar tots els professionals de medicina de família, infermeria i pediatria. A continuació podeu veure un exemple de com es presentaran les dades:

campanya vag

Cal tenir present, però, que les dades d’aquest càlcul setmanal poden no coincidir amb les de l’indicador que tradicionalment ha format part de l’EQA. Això és perquè en les dades setmanals sobre la campanya de VAG, la població diana que usem per a fer els càlculs de la cobertura és aquella a la qual l’eCAP ha generat campanya, mentre que la de l’indicador de l’EQA és la que posa a la fitxa dels WikIndicadors. Això es fa així amb l’objectiu que les dades setmanals no siguin incongruents amb la generació de campanya d’eCAP.

2) Cobertura vacunal al SeGrip: Des d’aquesta setmana, a més,  hem activat l’actualització setmanal de la pàgina de vacunació antigripal del web de SeGrip; on podeu consultar les cobertures per grups d’edat, Equip d’Atenció Primària (EAP) o regions sanitàries. Recordeu que podeu accedir a SeGrip des de Diagnosticat, on entre d’altres coses podreu seguir l’evolució del diagnostics de grip de l’atenció primària.

3) Avís clínic de grip: Aquest any es mostrarà també un avís clínic de la vacunació antigripal. L’objectiu de l’avís és d’indicar aquells pacients que per alguna raó no s’han vacunat les primeres setmanes de la campanya de VAG i poder-los repescar. Per aquest motiu, l’avís clínic de grip es publicarà més tard que les altres informacions esmentades (quan hagin passat les primeres setmanes de campanya de VAG intensiva i les cobertures ja siguin més altes).

4) EQA de la grip: Un cop finalitzi la campanya, el SISAP publicarà els resultats dels indicadors de vacunació antigripal que fins ara han format part de l’EQA. Com ja us vam explicar, aquests indicadors es presenten separats de la resta de l’EQA pels problemes que any rere any havien generat. Podeu consultar aquestes explicacions en apunts anteriors del blog.

Esperem que tota aquesta informació que anireu tenint disponible en les properes setmanes us sigui de gran ajuda a l’hora de fer el seguiment de la campanya de VAG.

Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos, Diagnosticat, EQA, Inici i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La campanya de vacunació antigripal al SISAP

  1. Retroenllaç: SeGrip: Segueix l’evolució de la grip al SISAP | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s