L’EQA s’adapta als canvis

En el càlcul dels resultats de l’EQA del mes de setembre hem incorporat una sèrie de modificacions en alguns indicadors que ens agradaria compartir amb tots els professionals assistencials. Aquestes modificacions s’han fet per adaptar-nos als canvis que s’han produït durant l’any i amb l’objectiu final de millorar l’EQA i, per tant, millorar la informació que publiquem cada mes.

Les modificacions són les següents:

  • Inclusió de les actuacions en els criteris dels indicadors. Com sabeu, l’eCAP està incorporant un nou sistema de treball anomenat Intel·ligència Activa que facilita les actuacions en determinades situacions clíniques. La informació registrada en aquestes actuacions es té en compte a l’hora de calcular els indicadors de l’EQA (podeu consultar els diferents tipus d’actuacions incloses a la WikIndicadors).

  • Exclusió de l’indicador EQA-34: Ensinistrament i verificació de tècnica en inhaladors en MPOC. Aquest canvi us el vam explicar de forma més detallada en l’anterior entrada: Procedeix inhalar?

  • Correcció del resultat EQA sintètic. Un cop eliminat l’indicador EQA-34, s’ha calculat el total de punts de l’EQA sense comptabilitzar els punts d’aquest indicador i hem corregit proporcionalment aquest resultat per poder seguir usant les mateixes metes que s’han fet servir tot l’any. Aquesta solució ja es va aplicar l’any passat quan es van excloure els indicadors de vacunació antigripal.

  • Modificació de metes d’alguns subindicadors. Com ja us hem explicat, aquest any s’han ajustat les prevalences esperades en funció de l’índex de privació MEDEA. Amb aquest fet s’ha aconseguit l’efecte positiu que es buscava, que ha estat precisament adaptar millor les prevalences esperades a la realitat de l’equip, i ha comportat millores dels resultats de l’ICS. Això, però, ha provocat un augment de metes dels subindicadors (ja que es partia de millors resultats), cosa que ha fet que alguns professionals tinguessin més difícil la resolució d’alguns indicadors. Aquests professionals pertanyen sobretot als equips amb privació alta. Els indicadors més afectats són sobretot aquells en què els professionals d’equips d’alta privació tenen més pacients a controlar. És per això que s’ha decidit disminuir les metes dels subindicadors afectats per aquest fet: EQA-13 (HTA en població de risc), EQA-20, EQA-21 i EQA-22 (diabetis mellitus). A la pantalla de resultats teniu les noves metes per si les voleu consultar.

Esperem que aquestes modificacions permetin que l’EQA s’ajusti més a la realitat actual.

Aquesta entrada s'ha publicat en EQA, Inici i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’EQA s’adapta als canvis

  1. Retroenllaç: Si9sap fa un any! | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s