Els resultats de l’EQD milloren en poc temps

Com sabeu, des de fa uns mesos s’està publicant l’Estàndard de Qualitat Diagnòstica (EQD), del qual us n’hem parlat en anteriors apunts. Tot i que es va començar a publicar a principis d’abril amb dades de maig, al SISAP vam calcular l’EQD de cada mes del 2013 perquè qualsevol professional pogués consultar l’evolució de les seves dades al llarg de l’any.

Ara que ja ha passat un temps des de la seva presentació en societat, les dades globals de l’ICS mostren una millora general en totes les dimensions de l’EQD, que creiem que és molt significativa. En la següent taula s’observen els increments en cadascuna de les 5 dimensions de gener a agost del 2013.

eqd_variacio

La dimensió que més ha augmentat és la d’Especificitat diagnòstica (63%), segurament una de les que tenia més camp per recórrer (actualment aquesta dimensió té un resultat del 21%). Les que menys han augmentat són la de Concordança entre tractaments i diagnòstics (5,2%) i la d’Adequació diagnòstica en casos incidents (6,4%). Cal tenir present, però, que la primera d’aquestes dues dimensions té un valor mitjà a nivell de l’ICS del 85%.

A escala general, l’EQD sintètic ha augmentat un 66,6%, passant d’un resultat del 52% al gener a un del 86,68% al mes d’agost del 2013. Aquest augment, a més, sembla més accentuat a partir del mes de maig-juny, que és quan el SISAP va començar a proporcionar aquesta informació a tots els professionals assistencials de població adulta.

Pel que fa als subindicadors, cal destacar el gran augment de l’indicador EQD503: especificitat diagnòstica de la MPOC que s’incrementa un 110%; o l’EQD310: concordança diagnòstica en casos incidents d’osteoporosi (increment del 484%); o l’EQD204: concordança entre tractaments i diagnòstics – antimigranyosos (13%). Finalment, hi ha altres indicadors que no han augmentat tant però que ja estaven en valors molt alts, com l’EQD201: concordança entre tractaments i diagnòstics – antidiabètics (resultat del 97%).

En definitiva, les dades i les millores semblen indicar que la informació sobre l’EQD és útil pels professionals.

En el següent enllaç podeu trobar els resultats mensuals a nivell de l’ICS i de cadascun dels subindicadors i dimensions, així com la variació entre les dades de gener i les d’agost del 2013.

Aquesta entrada s'ha publicat en EQD, Inici i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s