El SISAP al congrés de la SEMFYC

semfycCom molts de vosaltres ja sabeu, la setmana passada es va celebrar a Granada el 33è congrés de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semfyc). Des del SISAP-SIDIAP vam enviar-hi tres comunicacions sobre diferents temes que hem desenvolupat recentment. A continuació, us farem un breu resum dels tres treballs per aquells que hi estigueu interessats.

  • El especialista está lejos. Influencia de la ruralidad y factores socioeconómicos en la decisión de la interconsulta a atención especializada. (ID 1889). Aquesta comunicació es va presentar en format pòster. El seu objectiu era determinar la influència de la ruralitat i el grau de privació socioeconòmica en la sol·licitud d’interconsultes en atenció primària. Els resultats permeten concloure que els pacients d’àmbit rural són derivats significativament menys al segon nivell. Podeu consultar el resum de la comunicació aquí.
  • Ensayo clínico aleatorizado para evaluar la efectividad de los recordatorios electrónicos clínicos sincrónicos dirigidos a profesionales de atención primaria. (ID 1846). Aquesta és una comunicació oral que tracta dels resultats del treball sobre els avisos clínics que ja us hem anat presentant en anteriors apunts. Podeu buscar el resum al llibre de comunicacions del congrés que trobareu aquí (només cal que busqueu per l’ID). I podeu veure la presentació aquí.
  • Las principales enfermedades crónicas son más prevalentes cuanto menor es el nivel socioeconómico. (ID 2064). Es tracta també d’una comunicació oral que té com a objectiu establir la relació entre la prevalença de determinades malalties cròniques i l’índex de privació MEDEA. En anteriors ocasions ja us hem parlat de la importància de la variable socioeconòmica. Les conclusions d’aquest treball suggereixen que a pitjor nivell socioeconòmic major prevalença de la majoria de malalties cròniques, excepte algunes com l’osteoporosi i la demència. Així, és probable que s’hagi de tenir en compte el nivell socioeconòmic d’una població a l’hora d’assignar recursos sanitaris. Podeu trobar el resum sencer al llibre de comunicacions  del congrés que trobareu aquí (només cal que busqueu per l’ID).

Per acabar, cal destacar que aquesta última presentació va ser escollida com una de les 10 millors comunicacions del congrés i, finalment, es va endur el segon premi.

Aquesta entrada s'ha publicat en Anàlisi, Inici i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s