L’EQD es presenta en societat

Durant aquesta setmana i principis de la que ve, publicarem els resultats de l’Estàndard de Qualitat Diagnòstica (EQD) del qual us n’hem parlat en anteriors apunts.

L’EQD és un indicador sintètic que té 5 dimensions. Cadascuna de les dimensions està formada per una sèrie de subindicadors (fins a un total de 24).  El càlcul del resultat de cada dimensió es fa a partir de la suma de numeradors i denominadors dels seus subindicadors i de la seva divisió posterior. El resultat final de l’indicador sintètic s’expressa com un valor numèric entre 0 i 100.

Tota la informació sobre l’EQD es publica a nivell d’EAP (a través de l’aplicació del sisap-khalix) i a nivell de professional (a través de l’aplicació del sisap-ecap). Els resultats inclouen el percentatge de compliment de cada subindicador i dimensió, l’evolució en els mesos previs, la variació respecte les dades de l’any anterior i la puntuació total de l’EQD sintètic. A més, els professionals assistencials teniu a la vostra disposició llistats dels pacients que incompleixen algun dels indicadors i l’accés a les fitxes de la Wiki.

Exemple de visualització a nivell de professional:

eqd_pantalla_ecap

Cal destacar el fet que, després de la validació de l’EQD, es va decidir modificar dues de les dimensions perquè tots els indicadors fossin en positiu (resultat més alt significa millor compliment), ja que la versió inicial que us havíem presentat contenia indicadors en negatiu (resultat més baix igual a millor compliment). Així, les 5 dimensions han quedat de la següent manera:

  • EQD-1: Ús correcte del registre diagnòstic. Avalua de forma indirecta la qualitat del diagnòstic mesurant l’ús que es fa del registre diagnòstic per a millorar la gestió de la informació clínica.

  • EQD-2: Concordança entre tractament i diagnòstic. Percentatge de pacients amb prescripció activa d’un tractament determinat i amb el diagnòstic corresponent.

  • EQD-3: Adequació diagnòstica. Concordança d’un determinat diagnòstic nou (incident dels últims 12 mesos) amb l’existència del criteri diagnòstic que ho justifica.

  • EQD-4: Concordança entre criteris i diagnòstics. Percentatge de pacients amb determinats criteris diagnòstic i amb el diagnòstic corresponent.

  • EQD-5: Especificitat diagnòstica. Refinament dels diagnòstics amb l’especificació del grau funcional o de gravetat.

Pel que fa als resultats, en la següent taula teniu els percentils de cadascuna de les dimensions a nivell global.

taula_percentils

I, a continuació, el resultat mitjà de l’ICS en el mes de maig per quatre de les 5 dimensions de l’EQD:

resultats_eqd_maig

En el següent enllaç podeu consultar en detall la definició dels indicadors de l’EQD. Esperem que aquesta informació us sigui útil a l’hora d’identificar situacions concretes relacionades amb el procés diagnòstic.

Aquesta entrada s'ha publicat en EQD, Inici i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a L’EQD es presenta en societat

  1. Retroenllaç: WikIndicadors: Tot el que vols saber del SISAP | SI9SAP

  2. Retroenllaç: Consultem el sisap-eCAP? | SI9SAP

  3. Retroenllaç: Els resultats de l’EQD milloren en poc temps | SI9SAP

  4. Retroenllaç: Si9sap fa un any! | SI9SAP

  5. Retroenllaç: EQA 2015 | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s