Tot validant el càlcul de l’EQD

Fa uns quants dies us vam presentar l’Estàndard de Qualitat Diagnòstica (EQD), un nou indicador sintètic que hem començat a calcular aquest any. Però, abans de publicar la informació d’aquest indicador a les diferents aplicacions del SISAP, hem volgut fer una petita validació del seu càlcul.

Per fer aquesta validació hem comptat amb l’ajuda dels professionals assistencials de 28 EAPs, als quals volem agrair des d’aquí la seva participació. Així, vam carregar a cada professional un llistat amb els pacients que no complien un subindicador de l’EQD. Per tal que la feina de revisió no fos feixuga, només vam carregar un sol subindicador per professional. Alhora, vam demanar que si algú detectava algun error en el llistat ens fes arribar un correu electrònic. El llistat ha estat actiu 3 setmanes i en tot moment els professionals han tingut a la seva disposició les fitxes dels indicadors presents a la WikIndicadors.

Cal destacar que en tot aquest procés no s’ha detectat cap error en el càlcul de l’EQD. Tot i això, hem rebut un total de 21 correus en què ens proposaven millores dels indicadors. Per exemple: afegir el codi d’algun problema de salut, canviar alguna finestra temporal, etc. Finalment, cal posar de manifest que un dels canvis més importants que s’han fet a partir d’aquesta validació és que l’EQD no inclourà pacients institucionalitzats.

En resum, creiem que l’experiència de validar amb grups de professionals els càlculs dels indicadors pot aportar un punt extra de qualitat al procés de construcció que fem al SISAP. És per això que des d’aquí tornem a agrair la col·laboració de tots aquells que ens heu ajudat a validar l’EQD. Ara estem acabant de fer els últims ajustos a l’indicador i esperem que ben aviat tothom pugui tenir al seu abast aquesta informació.

Aquesta entrada s'ha publicat en EQD, Inici i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Tot validant el càlcul de l’EQD

  1. Retroenllaç: L’EQD es presenta en societat | SI9SAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s