T’agraden els avisos clínics?

Que la història clínica electrònica ens avisi de coses importants a fer en moments clau com són les visites és el vell somni que inspira el projecte d’avisos clínics. Fins ara, us hem explicat els resultats de l’assaig clínic i també la forma de configurar els avisos a l’eCAP. Avui voldríem presentar-vos els resultats d’una enquesta que vam realitzar perquè valoréssiu els avisos clínics.

L’enquesta va estar disponible durant 4 mesos (de juliol a octubre del 2012) i s’hi accedia des del SISAP-eCAP per professionals (el mòdul de resultats del SISAP a l’eCAP). En total es van recollir 379 respostes. Des d’aquí, volem agrair a tothom la seva col·laboració i presentar-vos alguns dels resultats més rellevants.

Cal destacar la valoració global dels avisos clínics que va rebre una puntuació de 3,86 sobre 5 (3,83 en metges de família i 3,90 en professionals d’infermeria). Altres aspectes valorats han estat el fet que disposar d’avisos clínics facilita poder intervenir per millorar el seguiment a pesar que el motiu de consulta no tingui res a veure amb l’avís (4,12 sobre 5); l’eficàcia dels avisos per millorar la pràctica assistencial (3,68 sobre 5); o el fet que els avisos facilitin resoldre situacions clíniques millorables (3,70 sobre 5), entre d’altres.

Els apartats menys valorats han estat la facilitat per configurar els avisos (3,20 sobre 5), la utilitat com a eina de coordinació entre metges de família i professionals d’infermeria (3,36 sobre 5), o la facilitat que ofereix a l’hora de revisar grups de pacients (3,56 sobre 5).

Pel que fa als tipus d’avisos clínics, us vam preguntar quins eren els tres avisos que consideràveu més útils. Els avisos amb millors puntuacions han estat el de control de la tensió arterial (74,9% dels enquestats), el de determinació de l’hemogoblina glicada en diabètics tipus 2 (69,42%) i el de cribratge de la retinopatia diabètica (48,76%). Els avisos relacionats amb tractaments van ser més ben valorats per part dels metges de família mentre que els de vacunació ho van ser pels professionals d’infermeria.

En resum, podem concloure que considereu que els avisos clínics són una eina ben valorada que us pot fer servei en la vostra pràctica clínica. A pesar d’això, hi ha alguns aspectes que encara hem de millorar i esperem poder-ho fer ben aviat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos, Inici i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s